Megtakarítás, rugalmas megoldásokkal,

a  gyengeáramú hálózatok minden területén.

 

 

 

 

 

Tel.: 06 (30) 239-1465    E-mail: info@ipbiztonsagikamera.hu

Intelligens épületek

Az otthonok, irodaházak, gazdasági épületek különböző elektromos és energetikai rendszereit – a szenzorjaival érzékelt tényezők alapján – rugalmasan, testre szabhatóan, önállóan vezérli, felügyeli. Lehetővé téve a helyben és távolról történő megfigyelést, szükségszerinti beavatkozást, továbbá ezen változásokat rögzíti visszakereshetővé teszi.

Egy intelligens épület kialakítása az igények pontos ismeretében, az érzékelők, a központi vezérlő és a beavatkozó egységek alapos megtervezése után kezdhető el. Viszont egyszerűbb felügyeleti és vezérlési feladatok ellátására már a biztonsági rendszerek – vagyonvédelmi riasztók, biztonsági kamerák – alapkiépítésben is alkalmasak lehetnek. A riasztó rendszerek, érzékelő információikból, a kamerák kiértékelt felvételei alapján, bizonyos eseményváltozások hatására képesek egyszerű döntéseket hozni, szükség esetén kimeneti kontaktusaik segítségével különböző berendezéseket vezérelhetni, és/vagy távfelügyeletet, tulajdonost riasztani, az információkat számukra továbbítani. A változásokat, beavatkozásokat, riasztásokat naplózzák, lehetővé téve az utólagos visszakeresést.

Vannak, cégek akik alap modulokat gyártanak és ezek összerakásából lehet intelligens vezérléseket kiépíteni, ilyen pl. az alábbiakban bemutatott D-Link, OKOS otthon egységei is.
 

 

Az intelligens vezérlés néhány területe:

 • Biztonságtechnika   (tűzjelző, behatolás jelző, beléptető, videó megfigyelő rendszer)
 • Energiamenedzsment   (fűtés, áram, ki-bekapcsolás, automatikus óra leolvasás és bejelentés)
 • Épületgépészet   (légtechnika, folyadék rendszerek)
  • hűtőházak, mélyhűtő pultok meghibásodásának átjelzése
  • alagsori szintek vízbetörés, vagy talajvíz jelzése
  • gázszivárgás jelzése
  • épületgépészeti berendezések leállásának, meghibásodásának jelzése
  • áramkimaradás jelzése áramellátó berendezések esetén
  • házi jelzőrendszer idősek, vagy betegek számára
  • liftekben rekedt személyek vészjelzése stb.

 

mydlink Home - OKOS otthon a D-Link-től

A mydlinkHome termékcsalád és az ezek vezérlését mobilkészülékről biztosító ingyenes mydlink Home alkalmazás lehetővé teszi otthonunk megfigyelését és alapvető automatizálását jelentős beruházás és speciális szaktudás nélkül is.

A mydlinkHome termékcsalád a Smart Plug intelligens konnektorral, az ennek mozgás alapú vezérlését biztosító Wi-Fi mozgásérzékelővel és két nagyfelbontású kamerával rendelkezik. A termékcsalád minden egyes tagja akár külön-külön is vezérelhető okos telefonról, tabletről – így ellenőrizhetjük, nem hagytuk-e bekapcsolva a vasalót vagy a sütőt, ha pedig mégis, azt akár munkahelyünkre érve is lekapcsolhatjuk. 

Az egyes termékek azonban akkor állnak össze igazi otthoni automatizálási rendszerré, amikor a mydlink Home alkalmazással összekapcsoljuk azokat: néhány érintéssel szabályokat hozhatunk létre, mikor kapcsolódjon fel vagy le a lámpa, mikor küldjön a rendszer értesítést mobilkészülékünkre vagy éppen mikor induljon el a kamerán a rögzítés. Mindez egy letisztult, ikonos felületen, bárki számára pillanatok alatt elsajátítható módon. 

A termékcsalád tagjai:

mydlink™ Home Smart Plug (DSP-W215)
A D-Link okos otthon rendszereinek szíve. Ezzel a zseniális Wi-Fi konnektorral felügyelheted, monitorozhatod és megvédheted elektromos készülékeidet.

                                                                            

 

A Smart Plug egy intelligens konnektor, mely nemcsak távolról vezérelhető, de rendelkezik beépített hőmérséklet-érzékelővel és túlmelegedés elleni védelemmel, valamint képes az áramfogyasztás mérésére. Az intelligens konnektor push üzenetben jelzi, ha a mért áramfogyasztás túllépte a beállított értéket. 

•    Intelligens távoli vezérlés
•    Push értesítések mobilkészülékre
•    Energiafelhasználási statisztikák
•    Tápellátás időzítése
•    Túlmelegedés védelem

mydlink™ Home Wi-Fi Motion Sensor (DCH-S150)
Egy mydlink Home Smart Plug készülékkel együtt mozgásérzékeléssel finomíthatod automatizált folyamataidat. Dugd be, majd állítsd be, hogy mi történjen a mozgás hatására.

                                                      

A vezeték nélküli mozgásérzékelő a rendszer építőköveként különböző eseményeket válthat ki mozgás érzékelése esetén: jelezhet a Smart Plugba dugott lámpának, hogy kapcsoljon fel vagy éppen elindíthatja a kamerán a rögzítést.

mydlink™ Home Monitor HD (DCS-935)
Nézz haza nappal vagy éjszaka neten keresztül mobilodról, tabletedről HD minőségben. De nem kell folyamatosan csekkolnod, üzenetet kapsz, ha mozgást vagy hangot érzékel a kamera.

                                            

Ez a HD monitor egy nagyfelbontású kamera Wireless AC Wi-Fi kapcsolattal, éjjellátó funkcióval és beépített mikrofonnal. A kártyafiókba SD kártyát helyezve akár helyben is képes rögzíteni a felvételeket. 

•    1/4” Megapixel progressive CMOS szenzor
•    5 méteres IR megvilágítási távolság 
•    Minimum fényerősség szükséglet: 0 lux bekapcsolt IR LED-ekkel 
•    Beépített Infrared-Cut Removable (ICR) szűrő modul 
•    4X digitális zoom
•    Beállítható képméret, képminőség, kép kockaszám és bit rate
•    Beállítható fényesség, kontraszt, élesség, szaturáció és színárnyalat
•    Beállítható mozgásérzékelési terület (ablak) 
•    Időbélyeg és kép feliratozási lehetőség

mydlink™ Home Monitor 360 (DCS-5010L)
A tökéletes otthoni megfigyeléshez válaszd a 360 fokban körbeforgó dönthető és éjjellátó profi kameránkat, és közelíts rá a részletekre.

                                                         

A Home Monitor 360 egy teljesen körbeforgó, dönthető, zoom funkciós kamera, melyből elég akár egy is az egész lakás megfigyelésére. 

•    1/5” Megapixel progressive CMOS szenzor
•    8 méteres IR megvilágítási távolság 
•    Minimum fényerősség szükséglet: 0 lux bekapcsolt IR LED-ekkel 
•    Beépített Infrared-Cut Removable (ICR) szűrő modul 
•    4X digitális zoom
•    Beállítható képméret, képminőség, kép kockaszám és bit rate
•    Beállítható fényesség, kontraszt, élesség, szaturáció és színárnyalat
•    Beállítható mozgásérzékelési terület (ablak) 
•    Időbélyeg és kép feliratozási lehetőség

Music Everywhere (DCH-M225)
Ez a trükkös kis készülék vezeték nélküli kapcsolatot teremt mobilkészülékeid és a nappali vagy éppen a hálószoba hangfalszettje között. Szabadítsd fel a zenédet, hogy maximális hangerővel szóljon!

                                                                    

A DCH-M225 Music Everywhere közvetlenül a 3.5mm sztereo audio bemenetére csatlakoztatott hangszórókra továbbítja az otthoni Wi-Fi-re csatlakozó Android vagy iOS okos telefonokon, tableteken, sőt, számítógépeken, médialejátszókon elindított zeneszámokat, netes rádiókat.  Miután csatlakoztattuk az otthoni hálózatra, a Music Everywhere a hálózati tárolóról vagy olyan népszerű alkalmazásokból, mint a YouTube vagy a Spotify indított dalokat hagyományos hangszóró rendszerekre streameli. 

mydlink™ Home alkalmazás
A mydlink Home egy ingyenes Android és iOS alkalmazás a D-Link okos otthon termékcsaládjának irányítására. Az alkalmazásból elvégezhető a készülékek telepítése, beállítása, és itt hozhatók létre az automatizálási szabályok is.

Description: Description: Description: https://gallery.mailchimp.com/3b54fde02a23a5647573d2cd3/images/c62cb507-8a19-4bea-a8cd-266fa90ae78f.jpg

 

 

Egy cikk, a jövő okos ház lehetőségeiről

 

A jövő háza tudja, mikor alhatunk

Rejtett szokásokat, egészségügyi állapotot és a lakók fittségét is figyelheti a jövőben a lakás, amely intelligens szenzorai által mértek alapján magától tudja az emberek kedvére alakítani a körülményeket.
Egy egész háztartás működhet automatikusan, külső beavatkozás nélkül - derült ki Diane J. Cook, a Washingtoni Egyetem oktatója által írt, a Sciencemag.org című tudományos portálon megjelent tanulmányából. A professzorasszony szerint az emberek életét már szinte teljesen átszőtte a miniatürizált technológia, ám otthonaik még viszonylag érintetlenek voltak. A helyzet azonban hamarosan változni fog, hiszen a szerző szerint már minden technikai  feltétel adott egy önműködő okos házhoz.


Cook koncepciója arra épül, hogy a jövő okos házának életét egy olyan tanulásra is képes intelligens szoftver irányítja, ami tökéletesen megfigyeli az high-tech otthon történéseit. Szenzorain keresztül minden fizikai tényezőt (külső-belső hőmérséklet, páratartalom, szélerősség, szagok stb.) képes rögzíteni, de ez csupán a kezdet.

A szoftvert az tenné intelligenssé, hogy monitorozná a ház lakóinak életét, megfigyelné azokat a szokásaikat is, amelyekről esetleg még ők maguk sem tudnak, mert annyira reflex-szerűen működnek. A megfigyeltekből trendeket állítana fel, amik alapján megpróbálná komfortosabbá tenni a mindennapokat. Tudná, hogy nagyjából mikor szokott a vacsorázni a család, és arra az idősávra előre felfűtené az étkezőt, kiszellőztetne és kellemes illatokkal árasztaná el a helyiséget.

A trendfigyelés azonban még mindig nem a legokosabb eleme az intelligens otthon koncepciójának. Cook szerint a ház szenzorainak a lakók egészségügyi és aktuális fittségi állapotát is figyelniük kell és aszerint alakítani az épület működését. Például, ha valaki éjszaka égő villanynál alszik el, akkor két dolog következhet: ha a dolgozószobában bóbiskolt el, ahol egyébként nem szokta álomra hajtani a fejét az illető, akkor a szoftver felismeri, hogy valószínűleg véletlen szunyókálásról van szó és például a hely lehűtésével vagy felfűtésével felébreszti. Másik esetben, ha a felhasználó az éjszakai órákban, tévézés közben alszik el, akkor a szoftver nem bolygatja, hanem lekapcsolja a villanyt, kikapcsolja a tévét és beállítja az optimális alvóhőmérsékletet.

Cook tervei szerint a házban összesen tizenhét szenzor figyelné a környezet változásának és a lakók állapotának legapróbb rezdüléseit. Ezek külön-külön már nem számítanak forradalminak, hiszen előre betáplálható állatetető, HVAC-rendszer (fűtési, szellőzési és légkondicionáló rendszer) és arcfelismerő is van már forgalomban, igaz még nem túl elterjedtek.